Er zijn verschillende toepassingen voor de Ultimaker S5 te zien. Daardoor wordt deze 3D printer ook als zeer vernieuwend beschouwd. Het is vooral goed om te zien dat ontwerpers en designers er graag mee aan de slag gaan. Deze afdelingen hebben dit model al vast in hun assortiment aan ontwerptools opgenomen. De fabrikant heeft er dan ook veel tijd in gestoken om het ontwerpen met deze 3D printer beter en gemakkelijker dan ooit te maken. Ontwerpers kunnen nu nog meer kanten op en de grenzen nog verder verleggen. Dit maakt het dus wel heel aantrekkelijk.

Idee en ontwerp goed afstemmen
De Ultimaker S5 3 D printer is flexibel in veel opzichten. Dat betekent bijvoorbeeld dat met filament veel mogelijk is. Doordat altijd het juiste materiaal te gebruiken is, is elk type 3D print te maken. Welk idee de ontwerper ook heeft, het ontwerp is er altijd goed op af te stemmen. Dit geldt zelfs ook wanneer met de zogenaamde engineering materialen wordt gewerkt. Dit maken het beter mogelijk om grote ontwerpen te maken. Deze materialen zijn namelijk nog steviger. Op die manier is de printer optimaal te gebruiken. Dit is het vernieuwende karakter van de S5. Dat geldt in alle opzichten.

Design als belangrijkste punt
Dat ontwerp met de Ultimaker S5 zeer geschikt is, is terug te zien op veel vlakken. Zo zijn er verschillende manieren van gebruik als het om printen in 3D gaat. De mate waarin innovaties worden doorgevoerd speelt hierin een belangrijke rol. De nieuwe printer brengt ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. Een voorbeeld wat er dan uitspringt is de dual extrusion techniek. Dit helpt bij de realisatie van complexe ontwerpen. De printer is net iets aantrekkelijker voor gebruik in zulke situaties. Productie is echter ook geen enkel probleem Wanneer de S5 daarvoor gebruikt wordt. Dat is aantrekkelijk.

Printen in vernieuwende vorm
Doordat de Ultimaker S5 uitgaat van ontwerp, is het dus ook een 3D printer voor echte designers. Het is juist zo dat de printer ook later in het proces een belangrijke rol kan spelen. Ultimaker heeft zich ook gericht op het verder verbeteren van de mogelijkheden om het bouwoppervlak en het bouwvolume maximaal te benutten. De printer is compact, maar toch groter dan ooit in dat opzicht. Slim gebruikmaken van de ruimte heeft hiervoor gezorgd. Meerdere prints gelijktijdig doen is onder andere goed mogelijk. Zo is dus niet alleen voor design de S5 de best mogelijke printer.