Hoe repareer je een camera?

Camera kapot

Eigenlijk kan je alle camera’s wel laten repareren, of het nou binnen of buiten de garantie periode valt. Er zijn dan natuurlijk ook meerdere manieren om een camera te laten repareren.

Wat kan een reparateur voor je betekenen

In de meeste gevallen, zal een reparateur eerst onderzoeken wat er precies allemaal aan de hand is. Vaak komen daar wel onderzoek kosten bij, waar dan weer een offerte voor wordt gemaakt. Bij de meeste reparateurs krijg je de onderzoek kosten terug, als je er voor kiest om akkoord te gaan met de offerte. Voordat je akkoord gaat met de offerte, is het handig om een maximale prijs af te spreken. op deze manier zal je nooit voor onverwachte kosten komen te staan. Vaak wordt er aangeboden om de camera op te sturen, dat is handig als je wat verder weg woont. maar het is uiteraard altijd mogelijk, om langs te gaan bij de desbetreffende reparateur. In de meeste gevallen krijg je garantie van de reparateur. De garantie tijd kan variëren tussen 3 tot 12 maanden. het wordt wel aangeraden om het toestel alleen te laten repareren, als de kosten van de reparatie niet duurder zijn dan de dagwaarde van het toestel. Als dat het geval is, kan er beter een nieuwe camera gekocht worden of een tweedehands camera.

Kun je je camera zelf repareren?

Voor dat je zelf je camera gaat repareren, is het handig om te kijken hoe je de meestvoorkomende problemen kunt voorkomen. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om bepaalde problemen, zelf op te lossen.

De accu

Als je de accu er uit haalt, en hem er weer in doet na een paar minuten kan je de meest voorkomende problemen al oplossen.

Fabrieksinstelling

Als je naar de instellingen gaat van de camera, kan je de fabrieksinstellingen aanklikken.

SD Kaart

Vaak zijn de contactpuntjes van de sd kaart een beetje vies. Wat je kan doen, is de contactpuntjes voorzichtig schoonmaken met een pinnetje. In de meeste gevallen zullen de bovengenoemde tips de problemen oplossen. Op internet heb je ook websites die precies stap voor stap uit leggen, hoe je bepaalde problemen zelf op kunt lossen. Voor de meeste reparaties moet je wel een beetje handig zijn.