Waar moet je op letten bij het repareren van een tablet

Een goedkopere tablet gaat sneller kapot

Je zou er uiteraard altijd voor kunnen kiezen om je tablet te laten repareren. Maar soms kunnen de kosten hoog oplopen, dan is het misschien goedkoper om een nieuwe tablet te kopen. Als je in bezit bent van een tablet die wat minder gekost heeft, dan gaan ze vaak sneller kapot dan een wat duurdere versie. De materialen van een tablet die wat meer gekost heeft, zijn vaak van een wat betere kwaliteit.

Heb je garantie?

Voordat je zelf aan je tablet gaat sleutelen, is het een goed idee om eerst even te kijken of de schade misschien onder de garantie valt. De accu heeft meestal 6 maanden garantie. En alle andere onderdelen hebben vaak rond 1 tot 2 jaar garantie. Het enige nadeel is, dat de garantie alleen wordt vergoed als het niet jouw schuld is. Dus als je de tablet bijvoorbeeld in de tuin op de stenen grond hebt laten vallen en het scherm is kapot, dan wordt de tablet vaak niet vergoed. Met een zogeheten inboedelverzekering, kan je de tablet wel voor alle soorten schade verzekeren.Voordat je zelf aan je tablet gaat sleutelen, is het een goed idee om eerst even te kijken of de schade misschien onder de garantie valt. De accu heeft meestal 6 maanden garantie. En alle andere onderdelen hebben vaak rond 1 tot 2 jaar garantie. Het enige nadeel is, dat de garantie alleen wordt vergoed als het niet jouw schuld is. Dus als je de tablet bijvoorbeeld in de tuin op de stenen grond hebt laten vallen en het scherm is kapot, dan wordt de tablet vaak niet vergoed. Met een zogeheten inboedelverzekering, kan je de tablet wel voor alle soorten schade verzekeren.

Een reparatiebedrijf, of laten repareren door de fabrikant?

In de meeste gevallen zal de prijs niet veel verschillen, of je nou voor een fabrikant kiest of een reparatiebedrijf. Het enige nadeel is dat de prijs aardig op kan lopen. Meestal kan je er voor kiezen om de tablet op te laten halen, of je kan hem per post versturen. Het repareren van de tablet zal wel langer duren dan een dagje. Dat komt omdat een tablet nogal complex in elkaar zit, en daarboven op heb je ook nog de verzendtijd waar je aan moet denken.

 

Wat zijn de kosten?

Voor een nieuwe accu ben je meestal rond de €100 kwijt, en voor een nieuw scherm tussen de €100 en €200. Het kost natuurlijk wel wat, maar dan ben je er ook zeker van dat alles weer naar behoren werkt.