Wanneer je een smartwatch koopt, of erover nadenkt een smartwatch aan te schaffen, denk je vast na over welke functies deze smartwatch moet bezitten. Sterker nog, je hebt vast een lijstje met ‘must-have’ functies die de smartwatch moet bezitten. Natuurlijk zijn er de basics, zoals een goede batterijduur en compatibiliteit met je smartphone. Maar er zijn ook smartwatches met allerlei toffe extra’s en functies. In dit artikel geven we je 4 smartwatch functies die je misschien nog niet kende.

Heb je stress?

Sommige smartwatches kunnen je stress meten. Ze meten je hartslag en versnellen van je hartslag en geven daar een getal aan. Op basis van dit getal kun je zien of je stress ervaart of niet. Daarnaast geven de smartwatches ook advies over wat je kunt doen om de stress te verminderen.

Deze smartwatches kan je online vinden door simpelweg ‘smartwatch stress’ in te typen. En te kijken naar de bekende aanbieders van smartwatches.

Muziek opslaan op je smartwatch

Wil je geen telefoon meer meeslepen tijdens het sporten of gewoon lekker thuis? Dan kun je muziek opslaan op je smartwatch. Zo’n 4GB aan ruimte is vaak genoeg voor zo’n 300 tot 500 songs. Je kunt de muziek dan luisteren via bluetooth oortjes. Smartwatches die deze functie bezitten zijn: Samsung Galaxy Watch, Apple Watch en Garmin Watches.

Betalen met je horloge

Steeds meer smartwatches kunnen worden gebruikt om contactloos te betalen. Dit werkt net zoals je contactloze betaalpas. Houd je smartwatch gewoon even voor de betaalterminal en je bent klaar. In Nederland kun je contactloos betalen met je smartwatch bij alle terminals die contactloos betalen accepteren.

Deze functie is vooral handig als je geen portemonnee of telefoon bij je hebt. Dan kan je namelijk toch nog snel wat kopen.

Valdetectie met alarmering

Mocht je vallen, dan gaat er met smartwatches die deze functie bezitten een alarm af. Dit is handig, want als je valt is het vaak lastig om zelf hulp in te schakelen. De smartwatch gaat dan ook automatisch een noodnummer bellen. Dit is vooral handig bij de meer instabiele mensen en maakt het leven een stukje veiliger.

Welke functies zijn er nog meer?

Als je op zoek bent naar een smartwatch, of erover denkt om een smartwatch aan te schaffen, kijk dan eens naar deze smartwatch functies die je nog niet kende. Natuurlijk zijn er ook smartwatches met allerlei toffe extra’s en functies. In dit artikel gaven we je 4 smartwatch functies die je misschien nog niet kende. Ken jij er ook een die iedereen zou moeten weten? Laat het ons weten via Smartch.nl!