In de huidige tijd waarin smartphones natuurlijk steeds duurder worden, kiezen steeds meer mensen ervoor om na afloop van hun vaan tweejarige abonnement waarbij destijds is gekozen voor een toestel, over te stappen op een sim only abonnement. Met de kwaliteit van de meeste toestellen vandaag de dag kunnen ze namelijk prima nog een jaar of twee/drie langer mee. Het enige wat vaak wel even verstandig is om te doen, is om de batterij van de telefoon te vervangen. Deze kosten wegen vaak niet op tegen de kosten die je dient te maken voor een nieuw toestel. Op deze manier kun je dus voor een veel langer maandbedrag nog zeker twee tot drie jaar prima gebruik maken van je oude telefoon. Om je een idee te geven welke voordelen dit nog meer met zich meebrengt, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

Voordeliger

De kosten voor een sim only abonnement zijn logischerwijs een flink stuk lager, dan wanneer je kiest voor een abonnement met toestel. Voor een nieuwe iPhone of Samsung betaald je namelijk al meer dan 1000 euro. Dit uitgestreken over een periode van 24 maanden, is toch ruim 40 euro per maand. Daarbij komen nog de kosten voor het bellen en internetten, wat een gemiddeld telefoonabonnement met toestel vandaag de dag al snel tussen de 60 en 80 euro per maand maand. Door niet te kiezen voor een nieuwe toestel, vallen deze kosten naar twee jaar in ieder geval al weg, waardoor je dus vaak voor een sim only met onbeperkt bellen en ook onbeperkt internet zo tussen de 25 en 35 euro per maand betaald.

Flexibel

Kies je voor een abonnement met toestel, dan zit je hier vaak twee jaar aan vast. Uiteraard kun je wel eerder stoppen met je abonnement, maar dan dien je het geheel af te kopen. Per saldo betaal je dan exact hetzelfde, alleen dan in één keer. Kies je voor een sim only, dan kun je kiezen voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is, waardoor je dus helemaal nergens aan vastzit. Kies je toch voor een één of tweejarig contract, dan bieden de meeste providers je ook de mogelijkheid om dit kosteloos om te zetten in een abonnement met toestel mocht je dit willen.

Geen BKR registratie

Wanneer je een abonnement met toestel afsluit met een waarde van totaal boven de 250 euro, dan is het verplicht dit te melden bij het BKR. Dit kan van invloed zijn op de maximale op te nemen hypotheek, waardoor het verstandiger kan zijn om eerder een huis te kopen. Een nieuwe telefoon van rond de 1000 euro, kan namelijk al snel enkele duizenden euro’s schelen op je hypotheek. Zeker iets om rekening mee te houden dus!

Kijk op Bellen.com voor meer info