Als je een eigen webwinkel hebt en dus producten via het internet verkoopt, dan ben je er verantwoordelijk voor dat de producten bij de klanten aankomen. Om dit voorelkaar te krijgen is het nodig om de producten te verzenden, maar daar zul je wel verzendlabels voor nodig hebben. Verzendlabels zijn klein van formaat en daarom zijn er veel ondernemers die zich afvragen hoe je verzendlabels het beste kan uitprinten. Je vind het antwoord in dit artikel!

Schaf een labelprinter aan

De e-commerce wereld is wereldwijd erg hard aan het groeien en dat weten de producenten van verschillende bekende printers ook. Zij weten dat het nodig is om een verzendlabel voor iedere bestelling uit te printen. Daarom hebben deze producenten ook speciale labelprinters uitgebracht. Deze printers kunnen niet alleen gebruikt worden voor het uitprinten van verzendlabels, maar ook voor andere labels zoals EAN-13 codes. Wat een voordeel van deze printers is, is dat dit thermische printers zijn. Je hebt dus geen inkt nodig om iets af te kunnen drukken.

Verzendlabels printen met stickervellen

Als je een beginnende ondernemer bent of nog niet zoveel bestellingen ontvangt, dan is het zeker niet altijd nodig om een laserprinter zwart wit of een labelprinter aan te schaffen. Je kunt in Nederland bij verschillende webwinkels ook A4-vellen bestellen waar minimaal vier verzendlabels op zitten. Een van de nadelen van het gebruiken van zulke A4-vellen, is dat het wel eens voorkomt dat een verzendlabel vast komt te zitten in de printer. Daarnaast zul je ook speciale software nodig hebben om ervoor te zorgen dat je direct 4 verzendlabels kunt uitprinten.

De verzendlabels laten uitprinten

Het is zeker niet altijd nodig om de verzendlabels zelf uit te printen, vooral als je een kleine of een startende ondernemer bent. Wanneer je een bestelling hebt ontvangen, dan moet je deze natuurlijk wegbrengen naar een pakketpunt. Je kunt daar het pakket inleveren, maar ook een verzendlabel aanschaffen. De meeste startende ondernemers kiezen hiervoor, want het is goedkoper dan het aanschaffen van een laserprinter of een thermische printer. Houd er wel rekening mee dat het aanschaffen van zo’n printer wel belangrijk wordt als je webwinkel begint te groeien. De werknemers van een pakketpunt zitten er niet op te wachten dat ze dagelijks tientallen of honderden verzendlabels voor jou moeten uitprinten.