De wereldwijde economie draait voor een groot deel op voorschotten, oftewel leningen. Gebouwen, apparatuur, voertuigen zijn asset voorbeelden die zakelijk vrijwel niet gekocht worden. Zo houden bedrijven hun cash positie gezond en kunnen ze deze investeren in goederen, materialen en of voorraad waarmee ze winst genereren. Of ze kunnen de cash gebruiken om omzet groei te financieren, overnames te doen en of als dividend aan aandeelhouders uit te keren. Leasen is een vorm van gespreide betaling. Afhankelijk van de lease constructie kan een leasecontract aan het einde van de overeenkomst leiden tot een eigendom van het te leasen object. Ten grondslag aan een leasecontract ligt altijd een object met een waarde. De verkoper van het object verkoopt de waarde aan een leasemaatschappij die vervolgens de waarde in termijnen met een opslag voor rente en kosten doorberekent aan de klant van de verkoper. Een van de objecten die in de zakelijke markt in zeer ruimte mate via een leaseovereenkomst wordt verkregen is de printer en multifunctional. Een printer leasen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld.

Printer leasen met of zonder eigendom na afloop?

Wel of geen eigendom aan het einde van de looptijd heeft gevolgen. Voornamelijk administratief en fiscaal. Dat komt vooral door het recht op eigendom. Bedenk vooraf daarom goed welke leasevorm je wil kiezen en overleg dat met je financieel adviseur en of accountant. De leasevorm waarbij je eigenaar wordt aan het einde van de looptijd noemt men financial lease. De meest voorkomende lease vorm is operational lease. Deze vorm kennen we ook bij het leasen van auto’s. Vaak is alles bij het contract inbegrepen en is de maand of kwartaal termijn afgestemd op het verbruik. Ook operational een printer leasen is vaak een all-in vorm waarbij onderhoud en verbruik zijn inbegrepen. En waar een eindafrekening aan het einde van een termijn plaatsvindt op basis van het daadwerkelijke verbruik. Let hierbij vooral op hoe contractueel minderverbruik is vastgelegd. Anders betaalt U voor verbruik waar U geen gebruik van maakt.

Hoe lang duurt een printer leasen en zijn tussentijds wijzigingen mogelijk?

De meest voorkomende leasetermijn voor een printer leasen is 60 maanden. Maar ook 36 maanden en 72 maanden zijn populaire looptijden. Hoe langer de looptijd des te lager het termijnbedrag. Let daarom goed op bij een offerte van een printer leverancier wat de looptijd is van een lease overeenkomst. Afhankelijk van het gebruik en de capaciteit van de printer kunt U met een gerust hart technisch een termijn van 72 maanden kiezen. De enige twee nadelen zijn; 1) de innovatieve veroudering doordat printerfabrikanten continu nieuwe innovaties bedenken. 2) de daling van prijzen en de total cost of ownership over tijd. Het laatste betekent dat de aanschafprijs en de verbruikskosten nog steeds dalen. Bij een lange looptijd profiteert U niet van deze voordelen. Kan je bij tussentijdse wijzigingen je contract openbreken? Ja, dat kan. Maar daar zitten kosten aan verbonden. Namelijk de resterende termijnen van het object zijn nog niet voldaan en die wil de leasemaatschappij graag ontvangen. In veel gevallen worden die opgeteld bij de aanschafwaarde van de nieuwe printer en zo wordt een nieuwe maand of kwartaal termijn berekend. Bedenk U zelf wel dat U dan lastig meerdere offertes van leveranciers kunt vergelijken. Want bij een vertrek naar een andere leverancier dient U ook vaak de resterende onderhoudstermijnen af te rekenen. Het beste is om de looptijd in zijn geheel uit te zitten. Dat maakt Uw onderhandelingspositie sterker en beperkt uw maandelijkse kosten. Bij kortere looptijd als bijvoorbeeld 36 of 48 maanden heeft U minder tot geen last van gewijzigde wensen en innovatieve veroudering.

Waar kan ik een printer leasen?

Alle printer leveranciers werken samen met een of meerdere leasemaatschappijen. Vaak zijn dit de leasemaatschappijen van de Printerfabrikant. Heeft een printerfabrikant geen eigen printer leasen bedrijf dan werkt men samen met een onafhankelijke leasemaatschappij die gespecialiseerd zijn in object financiering. De Lage landen, Grenke en BNP Paribas zijn voorbeelden van onafhankelijke aanbieders op de Nederlandse en Europese markt. Sommige verstrekken white label contracten zodat het lijkt dat de printer leverancier zelf de financiering verzorgt. Lees daarom altijd goed de voorwaarden vooraf, tijdens de fase van offerte vergelijking, om zo mogelijke addertjes onder het gras en verschillen in tarieven en dienstverlening op te sporen.

U kunt uiteraard ook contact opnemen met Uw huisbankier. Zeker bij grote leasecontracten kan dat een interessante optie zijn omdat er een goede relatie is en de bank bekend is met de ins en outs van Uw bedrijf. Een nadeel is dat U teveel financiering eieren in hetzelfde mandje legt wat kan betekenen dat uw aanvraag een limiet bereikt bij Uw huisbankier. Want ook een leasecontract kent een credit check goedkeuring beleid. In de printer leasen markt is dit proces geautomatiseerd zodat U binnen 24-48 uur verzekerd bent van een antwoord. In enkele gevallen volgt een vraag voor meer informatie of vind er een afwijzing plaats.

Wijverhurenprinters is gespecialiseerd in het per maand printer leasen. Wij zijn ook transparant over onze maandelijkse tarieven en voorwaarden. En werken samen met de 4 wereldwijde marktleiders in de kantooromgeving Xerox, HP, Ricoh en Canon. Op onze website kunt U de printers en multifunctionals vergelijken. Niet alleen op specificaties maar ook de maandelijkse kosten kunt U direct naast elkaar zetten. Neem snel een kijkje; https://wijverhurenprinters.nl/producten/. Heeft U liever een uitgebreid advies en wilt U dat wij het initiatief nemen doe dan onze printerscan; https://www.printerscan.nl